Isnin, 12 Mei 2014
Crispy Black Pepper Mackerel
Bahan-bahan Crispy Black Pepper Mackerel
(1) Ikan Tenggiri
(2) 1 ulas Bawang putih dipotong dadu kecil
(3) 1 sudu butter
(4) Minyak
(5) Garam Bukit
(6) Lada Hitam Kasar
Cara-cara
* Mulakan dengan Bismillah. Sewaktu kacau masakan, kacau ikut arah lawan jam dan selawat. Sudahi dengan Alhamdulillah. Masak dapat, kenyang dapat, pahala pun dapat! Dalam sunnah ada kejayaan kawan2!
- Goreng ikan tenggiri yg dilumur dgn garam bukit hingga garing.
- Lumur ikan tadi dengan bawang putih dan lada hitam kasar.
- Goreng semula ikan yg siap dilumur itu dengan satu sudu butter tadi.
- Sesuai untuk fasa induksi dan ke atas.
< 5g carbs
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan