Selasa, 10 Jun 2014

Kerepek Bayam



















Bahan-bahan Kerepek Bayam
(1) 2 cawan Bayam (bahagian daun)
(2) 1 biji telur
(3) Serbuk Kari
(4) Garam & lada sulah

 Cara-cara
* Mulakan dengan Bismillah. Sewaktu kacau masakan, kacau ikut arah lawan jam dan selawat. Sudahi dengan Alhamdulillah. Masak dapat, kenyang dapat, pahala pun dapat! Dalam sunnah ada kejayaan kawan2! 
- Pukul telur. Masukkan garam dan lada sulah sebagai perasa.
- Celup daun Bayam tadi dalam bancuhan telur.
- Goreng dalam minyak yang banyak (deep fried) sehingga garing.
- Tos minyak dan biarkan di atas tisu serap minyak.
- Gaulkan dengan sedikit serbuk kari untuk penambah rasa. Siap!

< 4g carbs

2 ulasan:

  1. Terima kasih atas perkongsiannya
    Saya ambil perkongsiannya sahaja.lain lain tiada.

    BalasPadam
  2. Terima kasih atas perkongsiannya
    Saya ambil perkongsiannya sahaja.lain lain tiada.

    BalasPadam